TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Olea_logo

Autómosó nyitás? – 5 hiba, amit elkövethetünk – 1. rész

1. TERVEZÉS

Autómosó nyitás, építés egy piaci résre vagy hiányra az adott városban, településen?

Ahogy az ötlet és felismerés megszületik, a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy a kellő információk begyűjtése után – melyik technológiát válasszuk, melyik lesz a legjobb autómosó – nem vágunk bele azonnal. Telnek a hetek, hónapok, és látván, hogy senki nem lépett és szinte csak ránk vár az üzleti ötlet nyugodtan gondolkodunk, toljuk tovább a kezdést, megvalósítást, mosolyogva, hogy milyen szuper üzleti ötletünk van!

Hónapokkal később – amikor döntésre jutottunk és nekiállnánk –  látjuk csak meg, hogy valaki megcsinálta, és elvitte az ötletünk!

Milyen hibát vétettünk?

A piaci hiány és üzleti lehetőség felismerése után kivártunk, és nem azonnal vágtunk bele!

Hogyan kerüljük el ezt a hibát?

Egy autómosó nyitás, tervezés, engedélyeztetés és megvalósítás lassú folyamat (4-6 hónap) így, ha az üzleti lehetőség felismerését követően nekifogunk azonnal, akkor a mi mosónk hamarabb valósulhatott volna meg, sőt más üzletembert el is tántorított volna, már csak az elindult projektötlet hallatán is.

Ne késlekedjünk, az nyer, aki elsőnek nekiáll megvalósítani!

OLEA TANÁCS

Az Olea csapata a kezdeti ötletből a teljes projekten keresztüli ingyenesen segítséget és támogatást nyújt. Megtérülésszámítással, tervezési és engedélyeztetési folyamatok ügyvitelével gyorsítja fel a leendő önkiszolgáló autómosó nyitás megvalósulását.

2. A TECHNOLÓGIA KIVÁLASZTÁSA

A legjobb, vagy a legolcsóbb technológia lesz hosszútávon a jó döntés?

Az önkiszolgáló autómosó nyitás, beruházás állásonkénti 25-30 milliós költsége is mutatja, hogy hosszútávú befektetésről, elkötelezettségről beszélünk, nem beszélve az autómosók statikus részeiről (alépítmény, építési engedélyek), melyek révén előre kell terveznünk legalább 5-10 évre!

Így nem mindegy, hogy melyik gépészetet választjuk.

A legnagyobb hiba, hogy hajlamosak vagyunk az olcsóbb technológiát választani, mert vagy arra futja éppen, vagy nem akarunk túlköltekezni a kezdeti beruházás során.

Milyen hibát vétettünk?

Az olcsóbb kevesebb befektetést igényel, viszont nem ad hosszútávú garanciát nekünk, hogy a lehető legtöbb profitot termelje akár 10-15 év múlva is.

Hogyan kerüljük el ezt a hibát?

Meg kell próbálnunk hosszútávon gondolkodni és a piaci trendeket figyelve dönteni.

A legfontosabb tényezők, amiket figyelembe kell vennünk a gépészet kiválasztásakor:

  1. gyári garancia időtartama
  2. piaci telítettség figyelése, és a másolhatóság, esetleges konkurencia megjelenése, ami üzleti potenciált ronthat
  3. fejlesztési potenciál
  4. vásárlói szokások, elvárások

OLEA TANÁCS

Ahhoz, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, az Olea csapata, a több, mint 11 000 Olea autómosót kivitelezett gyári tapasztalattal a háta mögött segít a lehető legjobb egyedi és időtálló autómosót megtervezni, kivitelezni.

1. Gyári garancia időtartama

Az Olea autómosó technológiánál alap 3 év gyári garancia akár 10 évre is meghosszabbítható!

2. Piaci telítettség figyelése, és a másolhatóság, esetleges konkurencia megjelenése, ami üzleti potenciált ronthat

Az érintésmentes autómosó piac teljesen üres hazánkban és Európában is. Ázsiában immár évek óta bizonyított, és az egyik legelterjedtebb is, több mint 11 000 Olea mosóval egyértelműen mutatja, hogy ez a jövő technológiája és lesz a következő 10-15 évben.

Az önkiszolgáló kézi autómosók piaca telített, így mindegy is melyiket választjuk, biztosan van, vagy tervezés alatt áll teljesen hasonló az adott területen. A megtérülése lassú, mert a sok piaci szereplő között osztódik sokfelé a termelhető profit.

3. Fejlesztési potenciál

Közel 5 éves fejlesztési folyamat még most is tart az önkiszolgáló mosóknál, színes keményhab, habágyú, habkefe fejlesztés. A közeljövőben nincs olyan folyamat, amivel fejleszteni lehessen ezeket a mosókat.

Az Olea autómosó technológia, alapból több funkciót kínál. Beépített alvázmosó, légszárító ventilátorok, továbbá a programok szoftveres fejlesztése révén hosszútávú, új okos funkciókkal, hatékonyabb és variálhatóbb önkiszolgáló, vagy autókozmetikai tisztítások várhatók, ingyenes szoftverfrissítési opcióval.

4. Vásárlói szokások, elvárások

A technológia fejlődésével a kényelmesebb, automata és robot technológiák felé fordulunk, vállalkozást üzemeltetők és felhasználók egyaránt. Egyértelmű, hogy az autómosást egy felprogramozott robot is el tudja végezni, így nem kérdés, hogy a jelenben és a jövőben is az Olea robot lesz a legnépszerűbb, érintés, kefe és karcolás nélküli olcsó szolgáltató alternatíva.

11 000 üzemeltető nem tévedhet!

3. ENERGIAVÁLSÁG FIGYLMEN KÍVÜL HAGYÁSA

A 2022-ben elkezdődött és még 2023-ban tartó legégetőbb kérdés az energiaárak emelkedése. A legnagyobb hiba, amit elkövetünk a tervezett üzemeltetési költségek számításánál, hogy nem tanulunk a jelekből, amik az autómosó piacot érintették.

Igen, most magasak az energiaárak, áram 200Ft / kWh ár körül és felett, a víz 2000Ft /m3 körül, és a gázról, amivel felfűtik a hagyományos önkiszolgáló autómosó technológiák a kilépő tisztító vizet, szinte kifizethetetlen. Sőt a megtérülést immár 7-10 év feletti tartományba tolta el, ami egyértelműen rizikós befektetési kategória.

Nem, nem fognak visszamenni, vagy lecsökkenni, így minimum ezekkel a számokkal tervezhetjük a hagyományos autómosó technológiák üzemeltetési költségeit.

Nem, a napelem nem megoldás, mert a megtermelt energiát nem tudjuk tárolni, vagy ha tudjuk is akku pakkokkal, akkor a megtérülésünk 15 év felettivé válik az összbefektetést nézve.

A vízhőmérséklet csökkentése és a vegyszer hígítás az optimális, a technológia által ajánlottról nem megoldás. Sőt, a tisztítási hatékonyságot rontja, amivel ügyfeleket vesztünk hosszútávon.

Emeljük a mosási árakat! Van hagyományos autómosó, ahol már 100 Ft-ért 10 másodperc tisztítást kapunk, így egy átlagos autómosás a megszokott 1000- 1200 Ft helyett már 2000-2500 Ft-ba kerül. A legvonzóbb oldala, az olcsó tisztítási ár veszik el az önkiszolgáló autómosókból, és közelít a kézi autókozmetikák áraihoz. Ezzel ügyfeleket vesztve, autómosási gyakoriságot csökkentve bevételcsökkenést kapunk.

Milyen hibát vétettünk?

A technológiák összehasonlításánál kulcs fontosságú energiafelhasználás figyelmen kívül hagyása.

Hogyan kerüljük el ezt a hibát?

Pontos megtérülésszámítást gyűjtsünk be mindegyik autómosó technológiáról, amiben az energiaárak pesszimista sarokszámaival kalkulálva hasonlítsuk össze őket.

OLEA TANÁCS

Egyedi megtérülésszámítást adunk ingyen minden érdeklődőnek.

Folytatás hamarosan….

Kérd egyedi megtérülés kalkulátorod az Olea munkatársaitól, és próbáld ki személyesen az első európai Olea Robot Autómosót.