TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Olea_logo

Az automata autómosó károsítja az autót?

Ma már rengeteg autómosó típus kapható a piacon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden mosási módszer egyformán előnyös. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Tekintsük át a mosási technológiákat, hogy eldönthesd, melyik a legjobb autómosás az autósoknak és melyik technológiával szeretnél autómosót nyitni.

Automata mosó/Alagútmosó

Amikor egy automata mosáson (más néven „alagútmosáson”) megy keresztül, az autód egy szállítószalagra kerül, és különféle kefék és fúvók alatt halad át a teljes tisztítás során. A durva kefék sörtéin lévő koptató szennyeződések súlyosan károsíthatják az autót. Karcmentes mosással reklámozzák, puha és kímélő kefékkel jelölik a legmodernebb mosókat. A piszkos autókról a rongyokba és a kefékre ülő por és szennyeződés a mechanikus érintés következményeként akkor is karcol és károsítja az autók fényezését. (Amennyiben minden mosás után kimosnák a keféket, rongyokat, a dörzsölésnek köszönhetően hosszútávon koptatná a lakkfelületet). Továbbá az általuk használt durva tisztítószerek is károsíthatják az autó festését.

Mégis népszerű, mert olcsó és gyors, így messze a legnépszerűbb mosási mód megannyi országban.

Átlag autómosási ár:1300-1800 Ft
Átlag autómosási idő:6-10 perc
Várakozási idő:10-20 perc
Befektetési igény:átlagosan 70-100 millió Ft

Kefe nélküli kendős autómosó

A „kefe nélküli” mosásnál nem használnak keféket, ehelyett a gép puha kendőcsíkokat használ. Ez jó megoldásnak tűnik. A koptató sörték viszont felszakítják az autó felületét. Még a piszkos ruha is karcolásokat hagyhat a felületen, a folyamatosan beleülő pornak és szennyeződésnek köszönhetően. Emellett még mindig erős vegyszereket használnak.

Csak a legmodernebb technológiák, autómosók használják a kefe nélküli, rongyos mosási módot, így kevésbé elterjedt a világban.

Átlag autómosási ár:1500-2000 Ft
Átlag autómosási idő:6-10 perc
Várakozási idő:10-20 perc
Befektetési igény:átlagosan 70-100 millió Ft

Önkiszolgáló kézi autómosó

Valójában az úgynevezett érintésmentes önkiszolgáló autómosókat, a hagyományos súrlódó és érintő tisztítás ellenpontjaként fejlesztették ki. Az elmúlt 20 évben elterjedt a világ minden pontján, mivel olcsó és egyszerű autómosó módszer, mindenkinek elérhető módon, talán a legkevesebb autókárosító negatív hatással. Az önkiszolgáló kézi autómosó technológia fejlődésével, megannyi új program, vegyszer, és autóápoló lehetőséggel, mára az igények nagyrészét kiszolgálja. Viszont ezzel a fejlődéssel egyre bonyolultabb, és több hozzáértést elvárva szolgáltat a tökéletes eredmény eléréséhez.

Nyáron ne vegyszerrel kezdjük, mert ráég a forró felületre, a habnál várjuk 1-2 percet, viasz után öblítsük, vagy ne az autót, viaszt lenről felfele permetezzük, milyen távol tartsuk a lándzsát az autómosás során…. megannyi tudást, olvasást és tapasztalatot igénylő eljárás. Mert szinte tökéletesen is tisztíthat a magunk végzett önkiszolgáló mosás is, viszont csak rajtunk áll, hogy mit hozunk ki a technológiából.

Megfigyelhető, hogy a felületkárosító kefék és mechanikus dörzsölés is megjelent az érintés nélküli autómosókban is, mivel a tökéletes eredményt úgy tudják biztosítani. Mára már ezekben az autómosókban is mindenki dörzsöli és keféli az autókat.

Legkedveltebb autómosó technológia világszerte, ami a befektetői oldalról telített piacokat eredményezett, lassítva a megtérülést, ami immár minimum 7 év feletti. Elmondható, hogy egy jó helyet találva, mire felépül 6-10 hónap alatt a saját autómosónk, mellettünk biztosan egy hasonló technológiát használó autómosó fog épülni.

Mi a helyzet a rezsivel?

A 2022-es évtől kezdve a melegített víznek köszönhetően, amit gázzal és árammal végeznek, a legtöbb önkiszolgáló kézi autómosó megtérülése sem garantált. A megemelkedett rezsiköltségeknek köszönhetően a legtöbb mosó átáll folyadék alapú vegyszerekre, az eddigi por alapú tisztítószerekről, és a vízmelegítést is az eddigi 60 fokról 25-30 fokra veszi vissza, vagy teljesen hidegvizes autómosóvá változtatja.

Egy átlagos önkiszolgáló autómosó 3 állásból áll, mely közel 75-100 millió forintos beruházást igényel! A technológia legjobb mosási eredményét igénylő üzemeltetésével, csak a havi gázrezsi 2 – 2,5 milliós kifizethetetlen költségével, az erős konkurenciaharccal együtt kockázatos beruházássá változtatta az eddig biztos üzletet.

Átlag autómosási ár:1300-2000 Ft
Átlag autómosási idő:5-15 perc
Várakozási idő:10-20 perc
Befektetési igény:átlagosan 1 állás 25-30 millió Ft

Több, mint 25 éves piacvezető és kimagasló profitot kínáló üzlet, 2023-ban már más jellegű technológiát követel, ami kényelmesebb, hatékonyabb, alacsony üzemeltetést és alacsony befektetői kockázatot kínál. Továbbá a konkurenciákkal szemben hosszú évekig biztos profitot és versenyelőnyt garantál.

Az Olea érintésmentes automata autómosó

A legújabb világtrend és innováció a teljesen érintésmentes robot autómosó technológia, mely idestova 10 éve megjelent, és több tízezres eladással, mosó beüzemeléssel, már bizonyította a létjogosultságát és sikerességét. Elsősorban Ázsia, Amerika, és Ausztrália területein terjedt el, de az Olea technológia 2022-ben egész Európában megjelenve kínálja a kefés, vagy éppen magasnyomású önkiszolágló autómosó technológiák új alternatíváját. Az Olea érintésmentes automata autómosás egyik fő technológiai előnye a víz és a vegyszercsövek teljes szétválasztása, így a víznyomás minden fúvókánál elérheti a 90-100 bar-t. Mindezt gáz, vagy elektromos áramú vízfűtés nélkül.

Mit kínál a használóinak az Olea autómosó?

Kész, előre felprogramozott folyamatokkal, minden autósnak szennyezettségtől függően kínál jó és kényelmes tisztítási lehetőséget, szakértelem, vagy éppen ügyességtől függetlenül. Sőt az autósnak ki sem kell szállnia az autójából, és azt a pár percet amíg az Olea robot mossa az autóját fényjátékban élvezheti.

A mechanikus kar vízszintes mozgásának és a 3 ultrahangos érzékelőnek köszönhetően, – amelyek érzékelik az autó méretét és távolságát, és betartják a legjobb mosási távolságot, ami 35 cm a működés során – változtatható 10 bar alacsony nyomástól akár 100 bar nyomásig.

A legmodernebb Olea Autómosó technológia – alacsony vegyszerfogyasztása mellett,-  kímélő az autók fényezésére is, mivel itt a megfelelő mennyiségű vegyszer kerülhet csak az autókra. A beleégést, vagy a rászáradást is elkerüljük, mert a kész programból a megfelelő időintervallumokat tartva maga az automata végzi el.

….és le is szárítja, mert szárító funkció is adott az Olea érintésmentes autómosóban!

Átlag autómosási ár:1500-1900 Ft
Átlag autómosási idő:4-9 perc
Várakozási idő:5-20 perc
Befektetési igény:átlagosan 1 állás 26-37 millió Ft

Ha választanunk kellene üzleti szempontból a legújabb, de már bizonyított autómosó technológiát válasszuk, egy jelenleg üres piacra, ami az érintésmentes automata autómosó.

Amennyiben az autókat nézzük, a legkevesebb felületkárosító hatást nézve, az Olea technológia látszik a legjobbnak, és garantál tiszta, és érintés nélküli felületet, mely minden autós álma.

Kérd egyedi megtérülés kalkulátorod az Olea munkatársaitól, és próbáld ki személyesen az első európai Olea Robot Autómosót.