TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Olea_logo

GY.I.K – OLEA érintésmentes autómosó technológia

Gyakori kérdések az Olea érintésmentes autómosó technológia működéséről, üzemeltetéséről. Méretek, jótállás, gyártási idő, áramigény….? Mindent megválaszolunk!

Előkészületek

1. Milyen méretekre van szükség az Olea autómosó telepítéséhez?

(hosszúság × szélesség × magasság)

Olea208: 6800mm*3800mm*3100mm

Olea308: 8000mm*3800mm*3300mm

2. Mekkora területre van szükség az Olea autómosó telepítéséhez?

A telekméretet az alábbiak szerint lehet kalkulálni 1 állásos Olea autómosó esetén:

Mosóállás~36 m2
Gépészet~3 m2
Közlekedő~156 m2
Porszívó állások~20 m2
Összesen:~215 m2

3. Mennyi az Olea gépek alapára?

OLEA 208: Bekerülés alapár:  FOB 34 780 USD + áfa

OLEA 308: Bekerülés alapár:  FOB 42 300 USD + áfa

4. Mekkora áramigényre van szüksége az Olea autómosónak a működéséhez?

Gépünknek 3 fázisú ipari tápegységre van szüksége, Európában 430V/50HZ.. Ha eltérő feszültségre vagy frekvenciára van szükség, testre kell szabnunk a motorokat, és ennek megfelelően cserélnünk kell a ventilátorokat, alacsony feszültségű elektromos kábeleket, vezérlőegységeket stb.

3. Milyen előkészületeket kell tennie az ügyfeleknek a berendezés telepítése előtt?

Először is gondoskodnia kell arról, hogy a talaj betonból legyen, és a beton vastagsága legalább 18 cm legyen. Továbbá a helyszínen a szennyvízelvezetésnek is megoldottnak kell lennie. Ehhez teljeskörű projekttámogatást, tervezést, és kivitelezési is vállal az Olea Európai forgalmazója.

4. Mennyi az autómosó berendezések átlagos gyártási ideje?

Átlagosan 2-3 hónapos átfutási idővel vállaljuk az egyedi beállításokkal legyártott Olea autómosó technológia átadását. Szállítási, és egyéb extra speciális igényeknek megfelelően a gyártás, és felépítés akár 4 hónapot is igénybe vehet.

Telepítés, karbantartás

5. Hogyan végzi az Olea a telepítést és értékesítés utáni szolgáltatásokat az üzemeltetők számára?

Ha az Ön régiójában elérhető kizárólagos forgalmazó, akkor a forgalmazótól kell vásárolnia, és a forgalmazó támogatja a gép telepítését, a dolgozók képzését és az értékesítés utáni szolgáltatásokat is, továbbá a garancia feltételeket is közvetlen a lokális forgalmazótól kapja.

6. Mennyi a jótállási időszak?

Az Olea208 komplett gépre 2 év az Olea308 komplett gépre 3 év a garancia vonatkozik.

Az európai Olea forgalmazó Minősített garanciális támogatás PLUS keretén belül, akár 10 év időtartamra is meghosszabbítható a teljeskörű garancia.

7. Mi a helyzet a karbantartással és a javítással?

A gépünket egyszerűre terveztük! Ezenkívül a kétkaros kialakításnak számos jelentős előnye van, mint például az autó gyorsabb tisztítása. A túltervezett, megbízhatatlan gépek és forgalmazóik több ezer dolláros állásidőbe kerültek a kezelőknek. A garanciájuk (általában csak 1 év) gyakran értéktelenné válik, mert nem tudnak időben ott lenni, és/vagy nem tudnak minden „egyedi” alkatrészt magukkal vinni a javításhoz. A legtöbb meghibásodás napokig kiesett eladásokat eredményeznek, és az ügyfelek is megbízhatóbb alternatívákat keresnek a mosásokra. Nincs annál rosszabb, ha egy benzinkútnál, amely már borotvavékony margón működik, újra és újra leáll az autómosó is. Nyilvánvaló, hogy egy hatékony, egyszerű gép „tervezésével” jelentősen csökkentené az állásidőt, kieső forgalmat. Ezt a célt sikeresen teljesítettük. Olyan egyszerű, ha Ön nem tudja megjavítani, akkor ott a biztos forgalmazói támogatás is 0-24-es szervizelérhetőséggel.

Olea tisztítás

8. Mennyi idő alatt tisztít meg egy autót az Olea érintésmentes autómosó technológia?

Az autómosási folyamat lépéseitől függően egy autó mosása 4-8 percet vesz igénybe. Külön az összeállított programokon túl, akár egy-egy részfolyamatot is végeztethetünk vezérelve. Pl: csak magasnyomású mosás, vagy csak szárítás, csak szennyoldás.

9. Mennyibe kerül egy autó tisztítása?

Ezt a helyi víz- és villanyszámlák költsége alapján kell kiszámítani alapvetően. Budapesti példaként, egy 2,5 perces gyors mosás autónkénti tisztításához szükséges víz, tisztítószer és áram költsége 436 Ft. A mosás ára 1 900 Ft.
Összességében elmondhatjuk, hogy olcsó autótisztítás minden autósnak, 1900-3000 Ft közötti mosás árakon.

Olea előnyök

10. Miért érdemes érintésmentes autómosót gyártani vagy vásárolni?

Néhány ok:

 a) A világ megannyi piaca, és felhasználója az érintésmentességet részesítik előnyben. Amikor a legjobb kefés autómosó az utca túloldalán van szemben, statisztikailag is azt látjuk, hogy az érintés nélküli mosók birtokolják az üzlet nagy részét.

b) A kefés gépek hajlamosak örvénylési nyomokat hagyni az átlátszó lakk/festék felületén, ami károsítja az autókat.

c) A kefés mosás nagyobb valószínűséggel okoz károsodást. Bármilyen forgó kefe a gépen, különösen a tetején, problémákat okozhat. Az érintésmentes mosó is képes megrongálni a már sérült lakkozást a 100Bar nyomású mosás során, de ezek ritkán fordulnak elő, és többnyire meghibásodásból adódnak, nem pedig a normál mosási ciklus során.

d) Kényelmesebb, mert ki sem kell szállni az autóból, így vizes sem lesz a használója. Olcsó összehasonlítva a kefés mosókkal, és az önkiszolgáló kézi mosókkal egyaránt. Átlagosan 1500-2500 Ft-os áron /előmosás, színes hab, magasnyomású mosás, waxolás, légszárítás./

11. A „vegyszerek” valóban megtisztítják az autót?

Ne legyen kétségünk. Gyakran hallja ezt, az olyan gyártóktól, akik nem hatékony nagynyomású részegységeket, például lapos ventilátor-szórókarokat használnak, amelyek elavultak és nem hatékonyak! Ha igaz lenne, egyszerűen letakarná az autót akár otthon előáztatással, majd pihentetés után kerti tömlővel távolítaná el a szennyeződést és a piszkot az átlag autómosó! A minőségi vegyszerek, a bőséges lefedettség, az ésszerű „áztatási” ciklus és az intenzív nagy nyomás/erős ütés elválaszthatatlanok egymástól. Továbbá a kellő szakértelem, amivel a programban szereplő folyamatok sorrendje, és behatási ideje évszaknak, lokációnak megfelelően lettek beállítva.

12. Mit jelent „nagy nyomás”?

A „tisztítási szakértők” szerint több dologra van szükség ahhoz, hogy hatékonyan, nagy nyomással és minőségi vegyszerekkel tisztítsunk.

a) A felülethez viszonyított 45 fokos szög a legjobb: ha motoros mosást végez, olyan szögben éri a felületet, amely emelést biztosít, és…

b) Kellő nyomást: A szögben történő permetezés az összes vizet (vegyszereket, szennyeződéseket stb.) ugyanabba az irányba kényszeríti.

c) Keverés: Gépünk alapfelszereltsége a nulla fokban forgó (keverő) fúvókák, amelyek rendkívüli hatást gyakorolnak a felületre, ellentétben a 25 fokos lapos ventilátor spray-kkel.

d) Mennyiség: 1 gpm-es fúvókákkal nem lehet „nagy hatást” elérni! Nagy mennyiségű vízre van szükség nagy keverőnyomás mellett, hogy elérje a felületet, ami lehetővé teszi a felülettisztítást. Ne feledje: A felülethez viszonyított 45 fokos szög, a kellő nyomás, a vízmennyiség, a fúvókák keverése és természetesen a magas nyomás kulcsfontosságú tulajdonságok bármilyen hatékony nyomás alatti tisztításhoz. Mindegyiket beépítjük!

13. Miért használ az Olea érintésmentes autómosó technológia L alakú műanyag mosókart?

Hagyományosan a szolgáltatók L alakú fém mosókart szerelnek be. Úgy gondoljuk, hogy műanyag L mosókarunk biztonságosabb ügyfelei számára, nem rozsdásodnak és alkalmankénti mosással teljesen újnak tűnnek. A műanyag L alakú mosókar biztosítja, hogy ha az autó ütést kap, akkor nem sérül meg.

14. Milyen lényeges különbségek vannak az Olea érintésmentes autómosó technológia és más érintésmentes szolgáltatók között?

a) Ár, ár és ár! Napi árunk 35-50%-al alacsonyabb, vagy még többel (nem elírás) a piacon található konkurens gépekhez képest. Sőt még hosszabb garanciaidővel, és extra támogatásokkal is előnyben áll az Olea technológia.

b) Az élvonalbeli tervezés. A kínai anyavállalat élen jár a csúcstechnológiás tervezésben és működésben. Minden lépésnél támogatást nyújtanak a legkisebb szereléstől egészen a teljes körű franchise megoldásig.

c) Szuperkönnyű javítás és a legjobb mosási idő az iparágban. Egyedi bemutató és konzultáció alapján teljes körűen elmagyarázzuk, és bemutatjuk Önnek is az Olea világvezető szerepét, és sikerességét Európában is.

További kérdéseid vannak?

Kérd egyedi megtérülés kalkulátorod az Olea munkatársaitól, és próbáld ki személyesen az első európai Olea Robot Autómosót.