TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Olea_logo

Tévhitek: érintésmentes és önkiszolgáló autómosó

Mindenki a tökéletes autótisztításra vágyik, olcsón, sőt, ha lehet percek alatt, munka nélkül. Nézzük mit várhatunk az érintésmentes és önkiszolgáló autómosó technológiáktól?

Önkiszolgáló autómosó, kefével?

Az önkiszolgáló autómosókról elmondható, hogy népszerűsége töretlen. A tisztítás olyan lesz, amennyit, és ahogy dolgoztunk vele. Csak magunkat hibáztathatjuk, ha a végeredmény nem tökéletes. Ha azonban az autómosást másra bízzuk, akkor magasabbak az elvárásaink és a szolgáltatás minőségétől függően természetesen a szolgáltató felelőssége a végeredmény, van kit kérdőre vonnunk, hogy miért lett ilyen, vagy miért került ennyibe?

A középút az lenne, ha megismernénk az autómosó technológiák korlátait, és azt, hogy mit is várhatunk el a tisztításoktól.

Az önkiszolgáló autómosókban mi dolgozunk meg a végeredményért, ami a kifizetett összeg és a ráfordított idő függvénye, így a tökéletes eredmény soktényezős. És a tökéletesség bizony nem kis munka, sőt a több hete rászáradt bogármaradványokat és fátyolréteget már csak kefével lehet eltávolítani, amik nem hiába kerültek be az érintésmentes mosókba. Önmagában csak a víz és vegyszer kevés ezeknek a makacs szennyeződéseknek az eltávolítására.

Viszont, ha belegondolunk, pont ezzel lett ilyen keresett ez a technológia, ugyanis nem karcol, mert csak vízzel tisztítunk. De akkor most visszatérünk a kefés mosók világába? DEHOGY! Ez a technológia határa! És valljuk be 2023-ban 1000- 1200 Ft-ért mit is várhatunk? Nem lesz tökéletes, mint az autókozmetikában 4000 – 5000 Ft-ért, ahol több emberi kéz, finom mikrószálas ronggyal simogatja tökéletesen tisztára az autónk.

1 200 Ft-ért, 5-6 perc alatt ez a technológia ennyit tud, és ez pont elég is a heti rendszeres autótisztításhoz.

Az önkiszolgáló autómosókról viszont tudjuk, hogy egyik rejtett minőségi pontja, hogy amikor befejeztük a mosást, az autónk még vizes. Így a fátyolréteg, ami lehet piszok maradvány, vagy a túlzásba vitt vegyszer, nem kellő leöblítésének a következménye még nem fedi fel magát. Ez csak akkor látszódik, ha az autónk teljesen száraz. Ha végig töröljük, akkor máris hozzáértünk, és mechanikusan letöröltük ezeket a felületi foltokat. Na így már tökéletes is lesz a tisztítás, mint az autókozmetikában. Ott is pont ezt csinálják!

Az érintésmentes robotmosó mindent tud?

Mivel egy robot végzi a mosást helyettünk az elvárásaink magasabbak lesznek, hiszen a gép csak tudja hogy lesz tökéletes a tisztítás!

Tudja természetesen, ugyanis amit eddig magunknak kellett a kézi, önkiszolgáló mosókban figyelnünk – nyáron ne vegyszerrel kezdjük a mosást, mert ráéghet a fényezésre, vagy éppen mennyi a kellő várakozási idő a vegyszerek között a legjobb hatékonyságig – a robotok itt kezelik, és előre felprogramozott folyamatokat visznek végig.

A fátyolréteggel, és az extrém foltokkal az érintésmentes mosóknak is meggyűlik a bajuk, ha nem történik kézi érintés a tisztítás folyamán, vagy éppen a végén.

Nincsen varázslat egyik technológiánál sem!

Vannak tapasztalt autóimádók, akik pénzt és időt, rongyokat nem sajnálva használják az önkiszolgáló autómosó szolgáltatásait is! Sőt rendszeresen nem csak hogy tisztítják az autóikat, hanem ápolják is, és annak köszönhetően a következő szennyeződés halom már egyszerűbben le is mosható kiváló eredménnyel. Az érintésmentes robot mosókkal is ugyanazt a tökéletes eredményt el lehet érni kb. 300-400 Ft plusz költséggel.

De valljuk be az átlag autós, a bogaraktól, a sártól és portól akar gyorsan megszabadulni. Így ha az igénye meg is lenne a mindig tökéletes tiszta autóra, akkor is belátja, hogy ennyire olcsón ez nem elérhető. Szóval a majdnem tökéletes elegendő, és már hajt is tovább mosolyogva.

A nagy különbség – ha már az árkülönbséget nézzük – elenyésző, eredményben szinte ugyanaz. De az érintésmentes robot mosókkal a lehetséges karcolásokat is elkerülhetjük. Mert például az Olea Érintésmentes robot autómosás tényleg nem ér semelyik fázisban az autónkhoz, még a szárítást is levegővel csinálja és így már egy alapvető előny mellette szól. A legfőbb különbség viszont, hogy ki se kell szállnunk az autóból, és nem leszünk vizesek, mindent visz…

Az olcsó, gyors és egyszerű mindennapi autómosás legjobb alternatívája tehát adott! Nem beszélve arról, ha az üzleti oldalát is megnézzük, ahol a robot technológia kimagasló előnyökkel és alacsony rezsivel vár egy üres piacon a vállalkozókra.

Kérd egyedi megtérülés kalkulátorod az Olea munkatársaitól, és próbáld ki személyesen az első európai Olea Robot Autómosót.